cyprus beach volleyball

 

HISTORY
2006

2005

2004

2003

2002

2001

Other Seasons
history

 

 

EMAIL
email
pass

 

WEBSITE SUPPORTERS

totalcy cyprus

cyprus properties

cyprus volley

 

 

Men's Tournament Protaras 22-23/07/2006

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ 3ου ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ ΤΗΣ ΚΟΠΕ
Έλαμψαν Κοντός και Πλατρίτης

Τρεις μόνο μέρες πριν το ξεκίνημα των υποχρεώσεων τους στην πιο σημαντική ίσως συμμετοχή της καριέρας τους και καταξιωμένοι αθλητές μας στο μπιτς βόλεϊ, δείχνουν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Οι Μάριος Κοντός και Γιώργος Πλατρίτης που έχουν ήδη μια θέση στο κυρίως ταμπλό του "Τσάλεντζερ" της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIVB) που θα γίνει στην Τουριστική Πλαζ της Γεροσκήπου από τις 26 - 30 Ιουλίου, ήταν οι μεγάλοι νικητές στο 3ο Τουρνουά του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ στον Πρωταρά. Κοντός και Πλατρίτης κέρδισαν σ' ένα συγκλονιστικό τελικό τους επίσης διεθνείς και με μεγάλη ιστορία στο άθλημα, Μάριο Χρυσοστόμου και Χάρη Σαββίδη με 2-1 σετ (19-21, 21-13, 15-10). Ήταν μια διαφήμιση για το άθλημα, με καταπληκτικές φάσεις που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος με νικητές και ηττημένους να χειροκροτούνται θερμά. Οι δευτεραθλητές του τουρνουά, Χρυσοστόμου και Σαββίδης θα αγωνιστούν στα προκριματικά του "Τσάλεντζερ" και έδειξαν ότι μπορούν να αποδώσουν πολύ καλά και να ελπίζουν σε μια καλή πορεία. Για πρώτη φορά στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ 2006, έμειναν εκτός τελικού οι Ανδρέας Ζάνης και Γιάννος Ηλία που ήταν οι νικητές στα δύο προηγούμενα τουρνουά.
Το φετινό πρωτάθλημα διοργανώνεται από την ΚΟΠΕ και την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, διεξάγεται με τη χορηγία του ΟΠΑΠ, του Δήμου Παραλιμνίου, της ΣΠΕ Παραλιμνίου, της Oracle και της εταιρείας Tsokkos Hotels, περιλαμβάνει τέσσερα τουρνουά ανδρών, και θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο 5-6 Αυγούστου 2006. Στο τρίτο τουρνουά είχαμε ρεκόρ συμμετοχών (23) και το θέαμα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι τόσο ο τελικός, όσο και οι δύο ημιτελικοί κρίθηκαν στο τάι μπρέικ και στην ελάχιστη διαφορά. Μάριος Κοντός και Πλατρίτης προκρίθηκαν στον τελικό κερδίζοντας τους Άνθιμο Οικονομίδη και Κωνσταντίνο Ευσταθίου με 2-1 σετ (18-21, 21-17, 16-14), ενώ οι Σαββίδης και Χρυσοστόμου κέρδισαν τους Ζάνη και Ηλία με το ίδιο σκορ (20-22, 21-18, 15-13). Στον μικρό τελικό, οι Ζάνης και Ηλία επιβλήθηκαν των Οικονομίδη και Ευσταθίου με 2-0 σετ (21-18, 22-20) και χρηματικό έπαθλο 100 λίρες (το έπαθλο για τους ηττημένους ήταν 75 λίρες). Οι νικητές του τουρνουά, κέρδισαν χρηματικό έπαθλο 300 λιρών και οι δευτεραθλητές 200 λίρες.

Πολύ καλά παιχνίδια έγιναν και στα προημιτελικά με τους Ζάνη / Ηλία να κερδίζουν τους Κουμή / Φελλά με 2-0 σετ, τους Σαββίδη / Χρυσοστόμου να κερδίζουν τους Χρυσοστομίδη / Παπαθεοδώρου με 2-0, τους Μάριο Κοντό / Πλατρίτη τους Ράπτου / Αχ. Πετρακίδη επίσης με 2-0 και τους Οικονομίδη / Ευσταθίου τους Κουσνέρεφ / Αποστόλου με 2-1 σετ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια από τις πρωταγωνίστριες ομάδες του πρωταθλήματος, την οποία αποτελούν οι Βασίλης Μιχαήλ και Πάρης Χριστοφή αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού (διάστρεμμα ο Χριστοφή) στο κυρίως ταμπλό του Σαββάτου και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Η συμμετοχή της ομάδας στο "Τσάλεντζερ" της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIVB) στη Γεροσκήπου είναι αμφίβολη.
Το τελευταίο τουρνουά στο πλαίσιο του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ 2006, θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 5-6 Αυγούστου. Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα έχουν όσα άτομα έχουν Κυπριακή Υπηκοότητα και τα οποία προηγουμένως έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Μπιτς Βόλεϊ της Κ.Ο.ΠΕ. Η δήλωση συμμετοχής κάθε ομάδας σε κάθε τουρνουά του Πρωταθλήματος γίνεται με την συμπλήρωση του ειδικού εντύπου" και κατάθεση του στην ΚΟΠΕ τηλ.22-663603, Φαξ 22-667808 και στο e-mail volleycy@spidernet.com.cy. Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να υποβάλλεται το αργότερο μέχρι τις 19.00 της προηγούμενης του τουρνουά Πέμπτης.

 
Website by TotalCy.Com - Copyright © 2001 - 2010
home | news | schedule | tables | history | links | contact